Despre noi
Gradinita de copii nr. 2 Rasnov, a aparut ca instituţie de invatamat prescolar in anul 1968, an in care a debutat cu un numar de doua grupe si patru cadre didactice intr-o cladire care a apartinut Bisericii Evanghelice din oras . In acesta locatie, a functionat pana in anul 2010, an in care cladirea a fost retrocedata proprietarului, iar gradinita s-a mutat intr-o cladira noua, special construita pentru invatamant prescolar, situata pe strada I.L.Caragiale nr. 108,,B”. Pe parcursul celor 43 ani de existenta, gradinita a functionat cu un numar de grupe care a variat intre doua si unsprezece grupe.
In prezent gradinita functioneaza in 2 corpuri ,are 9 sali de clasa, dotate cu mobilier modern,sufragerie dotata in conformitate cu standardele sanitare in vigoare, cabinet, anexe.
Pentru desfasurarea in conditii optime a procesului instructiv-educativ, unitatea este dotata cu aparatura moderna: proiector, televizoare, DVD-uri ,radio -casetofon cu CD, calculatoare.
Date geografice
Rasnovul este situat în centrul țării, în partea superioară a Țării Bârsei, la poalele masivului Postăvaru, la mică distanță de Munții Bucegi și Piatra Craiului și la capătul Nordic al culoarului Rucăr, Bran și Cheia Predeal si pastrează de peste veacuri același iz istoric al unui burg prosper.
Etimologie
Prima menționare documentară a Râșnovului datează însă din 1331 sub numele de Rosnou, mai târziu in 1343 apare cu numele de Rosnov.
Istoria Râsnovului
Incepe cu mai bine de 2000 de ani în urmǎ atunci când pe teritoriul localității trāiau Dacii cumidavensi. Numele antic al Râșnovului este „Comidava”, latinizat în „Cumidava“, iar sub aceasta formă apare pentru prima oară menționat pe un monument din piatră din timpul împăratului Alexandru Severus. Nu întotdeuna viața locuitorilor a fost ușoară în Râșnov, dat fiind că se afla pe drumul ce lega Țara Bârsei de Pasul Bran, pe unde adesea cetele turce și tătare năvăleau în așezare și distrugeau tot ce râșnovenii construiseră. Astfel s-a hotărât construirea Cetății Râșnov - simbol al Râșnovului și azi principala atracție turistică din oraș. După primul război mondial, cadrul geografic favorabil oferă Râșnovului o nouă oportunitate economicǎ : turismul . În perioada comunismului, pentru Râșnov opțiunea autorităților a fost industrializarea, statul construind cartiere de locuinte pentru cei veniți să ocupe locurile de muncă, iar comuna Râșnov a devenit oraș.
Demografie
Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Râșnov se ridică la 15.022 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 15.456 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (89,59%). Principalele minorități sunt cele de romi (1,78%) și maghiari (1,33%). Pentru 6,51% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (87,19%), cu o minoritate de romano-catolici (2%). Pentru 6,66% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.